De voordelen van traagschuim matrassen van Perfecthomeshop

traagschuim matrassen van Perfecthomeshop

Er zijn veel matrassen om uit te kiezen maar traagschuim is misschien wel het populairste matras van dit moment. De traagschuim matrassen van Perfecthomeshop gaan dan ook als warme broodjes over de plank. Maar wat is nu eigenlijk een traagschuim matras? En waarom hebben zoveel mensen er eentje gekocht in de afgelopen jaren?

traagschuim matrassen van Perfecthomeshop

Wat een traagschuim matras is

Traagschuim is een schuim dat zacht wordt als het wordt verwarmd door je lichaamstemperatuur. Door warmte vormt het matras zich naar de lichaamsvorm en voelt het alsof je in een perfect passende mal ligt, zonder drukpunten. Het kan zelfs voelen alsof je zweeft. Goede traagschuim matrassen bieden geweldige eigenschappen en comfort. Het matras verdeelt en ondersteunt het lichaamsgewicht en zorgt voor minder drukpunten waardoor de doorbloeding niet of nauwelijks afgekneld wordt. Lichaamsdelen die wat dieper in het matras moeten wegzinken bij een zijligging – zoals je schouders en je heupen –  krijgen daarvoor alle ruimte.

Bij klachten

Het traagschuim matras wordt daarom in sommige gevallen ook aangeraden door fysiotherapeuten en artsen. Het kan er namelijk voor zorgen dat je klachten niet erger worden, verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Met name mensen met pijn in hun gewrichten hebben hier baat bij. Voor deze personen is het heel belangrijk dat je niet teveel druk op je gewrichten legt. 

traagschuim matrassen van Perfecthomeshop

Andere opties

Dit wil overigens niet zeggen dat andere matrassen slecht zijn voor mensen met klachten. Soms is het juist goed om een heel stevig matras te hebben bij bepaalde klachten.