Esd veilige stoelen voor de elektronische industrie

esd veilige stoelen

Tegenwoordig staat veilig werken bij iedereen hoog in het vaandel. Dit geldt voor zowel werkgevers als werknemers. In veel sectoren staat veiligheid sinds een aantal jaar zelfs op nummer 1. Helaas zijn hier wel een aantal vervelende ongelukken aan vooraf gegaan. Echter hebben deze ongelukken er wel voor gezorgd dat er nu meer aandacht is voor een veilige werkplaats. Dit geldt dus ook voor de elektronische industrie. Er zijn dan ook speciale stoelen voor deze industrie ontwikkeld, dit zijn de esd veilige stoelen van Amelectric.

esd veilige stoelen

Wat zijn esd veilige stoelen eigenlijk?

De kans is groot dat je nog nooit van esd veilige stoelen gehoord hebt. Daarnaast zijn er wel een aantal mensen die al eens van deze term gehoord hebben. Toch is het voor veel van hen ook niet helemaal duidelijk waar het begrip esd voor staat. Esd staat voor Electrostatic discharge. 

Waarom is het verstandig om deze stoelen aan te schaffen?

Het is ontzettend belangrijk dat statische oplading van voorwerpen en personen wordt voorkomen op een esd werkplek. Hierdoor is het verstandig om een esd veilige stoel aan te schaffen. Deze stoel voorkomt namelijk dat deze statische oplading plaatsvindt.