Steeds geliefder eiland

Vlieland

Het eiland Vlieland is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, de hippe cafés en restaurants zorgen ervoor dat hippe mensen het eiland ook weten te vinden. Het eiland is geheel autovrij, lokale busjes zorgen ervoor dat je toch op je bestemming komt. Wanneer je van uitgestrekte, schitterende stranden houdt moet je er echt een kijkje nemen. Bos, prachtige duinen en natuurlijk de zee, maar er heerst ook rust. Omdat het eiland niet groot is, is het zelfs mogelijk om alles lopend te ondernemen. Fietsen is ook een mogelijkheid, auto’s zijn niet toegestaan op het eiland.

Diverse landschappen

Ondanks dat het eiland Vlieland niet heel erg groot is, kun je er toch genieten van diverse verschillende landschappen. Je kunt omdat er geen auto’s zijn lekker wandelen en fietsen, er is bos, duinen, strekdammen en dijken. Dit is ook het meest bosrijke eiland wat er is van alle eilanden, je kunt er vele mooie fietstochten maken door het netwerk aan fietspaden wat er ligt. Omdat sommige duinen wel steil kunnen zijn, moet je goed getrainde beenspieren hebben of je maakt gebruik van een elektrische fiets. Een fietsgebied om aan te raden is Kroon’s polder, een natuurgebied met veel vogels.

Vlieland

Oudste pand van het eiland

In het oudste pand van Vlieland is een museum gevestigd, hier kun je alles leren over de historie van het eiland. Schilderijen, etsen en tekeningen zijn te zien in het museum, de salon ziet er nog uit alsof je in 1900 leeft. Tijdens een wandeling door de duinen vind je nog enkele bunkers, deze stammen nog uit de Tweede Wereldoorlog. Er is een bunker gerestaureerd die als museum dient, hier kun je bodemvondsten of andere bijzondere objecten zien. Of maak een wandeling door de tunnelsof loopgraven, heb je dorst gekregen bezoek dan de brouwerij Fortuna op Vlieland.